VANLIGA FRÅGOR

Ja, vi tillverkar våra produkter i Petäjävesi i Mellersta Finland.

Du är välkommen att bekanta dig med våra produkter på vår fabrik i Petäjävesi – vänligen meddela oss om ditt besök i förväg. Vi är också närvarande på mässor – följ vår annonsering! Vår Youtube kanal har flera videor om våra produkter.

Som regel säljer vi våra produkter själva, förmånligt direkt från fabriken. Även maskinaffärer säljer vår utrustning, särskilt i fall av finansiering och utbyten.

Vi tar inte maskiner i utbyte eftersom vår tid inte räcker till för att sälja dem. När det gäller använda VUOMET-produkter kan vi dock göra undantag, eftersom det alltid finns efterfrågan! Om du beställer en ny VUOMET-proedukt har du möjlighet att utan kostnad lägga upp din gamla utrustning till försäljning på vår webbsida.

VUOMET-DIAGONALPLOGAR

Utomlands plogar har ett år garantiperiod med material och tillverkningsfel.

Priset inkluderar standardutrustningen: plogfästen, stänkskydd, släpskor och LED-positionsljus.

Tillbehör: Volvo BM-fäste, dubbla släpskor och olika skär.

Det finns ingen fjädring eller avfyringsmekanism i VUOMET-plogen eftersom de inte fungerar tillförlitligt i den vinkel som krävs av bladet. Om vår plogen kolliderar med ett fast hinder, ger bladändarna efter i båda riktningarna, eftersom det finns en säkerhetsventil i plogens vridning. Om hindret befinner sig mer i mitten, hoppar den flytande vingen vanligtvis över hindret. Med hjälp av den steglösa skärvinkeljusteringen kan bladet även vid behov höjas från vägytan. Såvitt hindret, som till exempel ett brunnslock, fastnar, kan både locket och brottbultarna brytas. Den viktigaste säkerhetsfaktorn är alltid – trots alla skydd – föraren själv.

Plogens vinge vrids 45 ° i båda riktningarna. Den optimala plogningsvinkeln är ca 40° – 42°, vilket gör att vridningen klarar av eventuella smällar. Den stora vridningen av vingen gör det möjligt för en stor plog att passera även på ett smalt ställe.

Skärvinkeljusteringen kan användas för att justera bladets skärvinkel steglöst under körning. Justeringen möjliggör en snabb reaktion på förändringar i vägytan. Vid behov kan justering av skärvinkeln användas för att tillfälligt avlägsna hårdpackad snö, t.ex. i korsningar, vilket innebär inbesparingar på hyvelkostnader.

Grovt sett är högre vingmodeller sannolikare etta val i östra och norra Finland, vilket visar att mängden snö är det mest avgörande kriteriet. En lägre vinge kastar snö i en aningen långsammare takt, eftersom snön snurrar i vingen under en kortare stund.

VRG-VÄGHYVELN

Kort sagt kan man med en vägutjämnare göra vad man kan och med en VRG vad man vill. Skillnaden jämfört med den konventionella vägutjämnaren är betydande, eftersom VRG genom sin prestanda och sina egenskaper motsvarar dem i en motoriserad väghyvel. Till exempel huvudbladets rörlighet, vikt, relativt låga dragmotstånd, smidighet och olika tillbehör gör VRG till en mångsidig arbetsmaskin under hela året.

Den största skillnaden är priset, även om du köper traktorn. Det finns några skillnader i huvudbladet, men i princip kan VRG utföra samma arbete som en motoriserad väghyvel och traktorn kan också användas för mycket annat.

VRG bildas av orden Vuomet Road Grader, med andra ord Vuomet-väghyvel.