Vuomet Oy är en maskinverkstad som grundades i Petäjävesi i Mellersta Finland år 2000. Till en början fungerade vårt företag främst som underleverantör, men vi tillverkade parallellt med kundbeställningar också egna produkter, särskilt snöplogar. Idag är vår vägunderhållsutrustning under produktnamnet VUOMET® vår huvudprodukt som har en etablerad position på den professionella marknaden.

Parallellt med vår egen produktion fungerar vi också som underleverantör av olika metall och stålkonstruktioner. Vi driver vår verksamhet i produktionsanläggningar med en yta på cirka 1 500 m2, mitt i en lugn landsbygd.

Vi utför det våra kunder gör

Vår innovativa design, produktutveckling och sakkunnighet inom produktionen garanterar ett tekniskt försprång och en högkvalitativ produkt som är prisvärd – och mer därtill. Vår inspiration för utvecklingen av allt effektivare vägunderhållsutrustning är baserad på personliga erfarenheter. Vår VD Reijo Vuoksenranta har arbetat med vägunderhåll i mer än 25 år och arbetet fortsätter fortfarande. Tack vare dessa år och otaliga vägkilometer vet vi vilken typ av utrustning och funktioner som behövs ute på vägarna. Vi tar också aktivt hänsyn till våra kunders erfarenheter när vi utvecklar våra produkter.

Vi är kända som en pålitlig leverantör och handelspartner. Vi tillverkar alla VUOMET-produkter som om de var till oss själva.